Nu am realizat cand au trecut patru ani de locuit in Murcia. Timp de patru ani m-am trezit in fiecare dimineata fara sa ma gandesc cum va fi vremea, iar asta cred ca m-a facut sa pierd notiunea timpului. Sa traiesti o dimineata frumoasa dupa alta este pur si simplu uimitor. Se simte de parca ai fi ajuns intr-un anumit moment al vietii tale de care te bucuri cel mai mult si odata ce iti dai seama ca esti acolo, pui timpul in asteptare si traiesti aceleasi momente frumoase din viata ta, din nou si din nou.

Sunt un mare iubitor al sportului si imi place sa fac sport mai mult decat sa urmaresc competitii sportive. Imi place sa fac jogging pe coasta Murciei sub rasaritul soarelui, imi plac exercitiile de dimineata, dar ceea ce imi place cel mai mult este kitesurf-ul, windsurf-ul sau sa navighez pe mare. A trai fara constrangeri legate de vreme si a putea face ceea ce iubesti, oricand vrei, iti ofera un sentiment de libertate nemaiintalnit.

Mai mult de atat, pot spune ca exista o mare diferenta intre a vizita Murcia si a locui in Murcia, mai ales pentru ca ai nevoie de ceva timp pentru a-ti da seama ca viata ta s-a schimbat. Cand esti turist nu ai timp sa iti acorzi tie atentie, te lasi absorbit de superba coasta a Murciei, de plajele sale insorite, de locurile si restaurantele superbe, de apele sale calde si ai tendinta de a trai experientele noi, cat mai repede si mai intens, intr-un timp cat mai scurt, pentru a putea cuprinde cat mai multe lucruri. A trai in Murcia, pe de alta parte, este o experienta total diferita. Daca as putea compara, este ca si cum ai inchiria o super-masina fata de a avea una. Cand ai o super-masina, incepi sa te gandesti cum te simti conducand-o, te focusezi pe tine si pe ce simti, iar in Murcia te vei descoperi pe tine cum in niciun alt loc din Europa.
Asa cum am spus, sunt un iubitor de sport, imi place kitesurf-ul si faptul ca in Murcia te trezesti intotdeauna in conditii de vreme perfecta. Sa poti face ceea ce iti place cel mai mult, este cea mai buna senzatie pe care o poti trai. Cum suna sa faci windsurfing in noiembrie la temperatura de 25 de grade? Daca esti printre cei care cred ca soarele este combustibilul umanitatii, atunci in Murcia ar trebui sa traiesti.